Fiberbröd
Fiberbröd med hasselnötter:
2 bröd.
10 dl vetemjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl russin
1,5 dl nötkärnor
1,5 dl vit sirap
10 dl filmjölk
1,5 msk anis
1,5 msk fänkål
1,5 dl aprikoser
Börja med att sätta på ugnen, 175 grader och
smörj sen två avlånga bakformar som rymmer ca. 1,5 liter,
Mät sedan upp samtliga torra ingredienser i en degbunke och rör om.
Tillsätt sirapen och filmjölken och rör samman till en slät smet.
Fördela sedan smeten jämt i formarna och ställ in dem i nedre delen av ugnen.
Grädda bröden i ca. 60 minuter.
Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt de kallna inlindad i bakduk.
Inte så avancerat! :)
LYCKA TILL!
MVH / Ann Edström
Kommentarer
Trackback